دفاع مقدس
8سال دفاع مقدس
 
 

 نکته:در مزاکرات هسته ای پایگاه های هسته ای فوردو،نطنزوبوشهر بسته شد.


ارسال شده در تاریخ : چهار شنبه 5 آذر 1393برچسب:, :: 15:22 :: توسط : محمد رضا بوربور شیرازی

 سیاست > رهبری - مقام معظم رهبری ضمن حمایت از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و تاکید بر رعایت خطوط قرمز، فرمودند: یک قدم از حقوق هسته‌ای ملت نباید عقب‌نشینی شود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز(چهارشنبه) در اجتماع پر شکوه دهها هزار نفر از فرماندهان بسیج، بسیج را مظهر ثبات، افتخار و ابهت نظام اسلامی برشمردند و با تبیین ویژگیها و روشهای فریبکارانه و حق ناپذیر استکبار جهانی و در رأس آن آمریکا، ایستادگی و اقتدار ملت را تنها راه مأیوس شدن دشمن برشمردند و با تأکید بر حمایت قطعی از دولت و مسؤلان افزودند: در بحث هسته ای خطوط قرمز باید رعایت شود و از حقوق ملت، حتی یک قدم عقب نشینی نشود.

حضرت آیت الله خامنه ای در این اجتماع عظیم، بسیج را مظهر عظمت ملت ایران و نیروی کارآمد درونی کشور دانستند و تاکید کردند: بسیج، برای دوستان نظام و انقلاب و کشور، مایه خرسندی و امید و اعتماد، و برای بدخواهان و دشمنان و کینه ورزان نظام اسلامی، مایه بیم و هراس است.
ایشان با اشاره به تقارن هفته بسیج با ایام حماسه ی بزرگ زینب کبری سلام الله علیها افزودند: حماسه زینبی، مکمل حماسه عاشورا است و به یک معنا حماسه حضرت زینب سلام الله علیها، احیاء کننده و نگهدارنده حماسه عاشورا شد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه عظمت کار حضرت زینب سلام الله علیها فقط قابل سنجش و مقایسه با حماسه عاشورا است، خاطر نشان کردند: این بانوی بزرگ اسلام و بشریت همچون قله ی سرافراز و استواری در برابر همه مصیبت ها و حوادث تلخ ایستاد و به یک الگو و پیشوای جاودانه مبدل شد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به سخنان پولادین و قاطعانه و در عین حال روان حضرت زینب سلام الله علیها در برابر مردم کوفه و همچنین در دربار ابن زیاد و دربار یزید تاکید کردند: آن بانوی بزرگ مجسمه عزت بود، همچنانکه حضرت امام حسین علیه السلام در روز عاشورا بود.
ایشان، نتیجه ایستادگی حضرت زینب سلام الله علیها را، بوجود آمدن جریانی در طول تاریخ برای چگونگی حرکت و ایستادگی در مسیر حق دانستند و خاطر نشان کردند: باید الگوی حرکت ما و جهت گیری آن، همواره زینبی و هدف نیز عزت اسلام و جامعه اسلامی و عزت انسان باشد.
رهبر انقلاب اسلامی عامل اصلی بوجود آمدن چنین روحیه ای در حضرت زینب سلام الله علیها و سایر اولیا و انبیاء و مومنین را برخورد صادقانه با عهد و پیمان الهی بیان کردند و گفتند: قرآن کریم، این صدق را هم برای پیامبران عظام الهی و اولیاء و هم برای مومنین و مردم معمولی لازم می داند و همه ما باید در مقابل عهدی که با خدا داریم پاسخگو باشیم.
حضرت آیت الله خامنه ای تاکید کردند: بر اساس نص صریح قرآن، این عهد، ایستادگی در مواجهه با دشمن در نبرد نظامی، سیاسی و اقتصادی و پشت نکردن به دشمن، است.
ایشان گفتند: بر اساس این عهد، هر جا که صحنه زورآزمایی است، باید در مقابل دشمن ایستاد و باید عزم و اراده مومنین بر اراده دشمن غلبه پیدا کند.
حضرت آیت الله خامنه ای در این بخش از سخنان خود به تعبیر "نرمش قهرمانانه" که چندی پیش بکار بردند، اشاره کردند و گفتند: عده ای، "نرمش قهرمانانه" را دست کشیدن از اصول و آرمان های نظام اسلامی تعبیر کردند و برخی دشمنان نیز برهمین اساس، مدعی عقب نشینی نظام اسلامی از اصول شدند درحالی‌که این برداشت ها، خلاف واقع و بدفهمی است.
رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: نرمش قهرمانانه به معنای مانور هنرمندانه و استفاده از شیوه های متنوع برای دستیابی به اهداف و آرمانهای گوناگون نظام اسلامی است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اهداف گوناگون نظام اسلامی برای پیشرفت و ایجاد تمدن عظیم اسلامی افزودند: این اهداف بصورت مرحله به مرحله و قطعه، قطعه است که راهنمایان و هادیان و متفکران و مسئولان، این مراحل را قطعه گذاری می کنند و سپس حرکت جمعی شروع می شود.
ایشان خاطر نشان کردند: این، نظامِ صحیح حرکت منطقی برای پیشرفت نظام اسلامی است که همه فعالان عرصه سیاست و مدیران کلان کشور و همچنین فعالان عرصه بسیج باید آن را مد نظر داشته باشند.
رهبر انقلاب اسلامی سپس چند سوال مطرح کردند: آیا تاکید نظام اسلامی بر پیشرفت به معنای جنگ طلبی نظام اسلامی است؟ آیا نظام اسلامی می خواهد با همه ملت های جهان و دولت ها، چالش داشته باشد؟ همانگونه که برخی اوقات از دهان برخی دشمنان ملت ایران، از جمله از دهان نحسِ نجسِ سگ ِهار ِ منطقه یعنی رژیم صهیونیستی شنیده می شود.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: این ادعای دشمن، نقطه مقابل دیدگاه و روش اسلامی است زیرا هدف نظام اسلامی بر اساس درسی که از اسلام و قرآن و پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهم السلام گرفته شده، عدالت و احسان و نیکی به همه ملت ها است.
ایشان تاکید کردند: تهدید واقعی جهان، نیروهای شرآفرین دنیا از جمله رژیم جعلی اسراییل و حامیان آن هستند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: نظام اسلامی همواره خواهان محبت و خدمت به همه انسان ها و روابط دوستانه با ملت ها است.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطر نشان کردند: نظام اسلامی حتی با ملت آمریکا هیچ دشمنی ندارد، اگرچه دولت آمریکا، نسبت به ملت ایران و نظام اسلامی، مستکبر و دشمن و بدخواه و کینه ورز است.
ایشان تاکید کردند: آنچه که نقطه مقابل نظام اسلامی است و نظام اسلامی با آن مقابله دارد، استکبار است.
حضرت آیت الله خامنه ای پس از تاکید بر این واقعیت، سخنان خود را در جمع دهها هزار فرمانده بسیجی با تبیین ویژگی های تاریخی استکبار و نمودهای آنها در دوران کنونی ادامه دادند.
رهبر انقلاب، استکبار را واژه ای قرآنی خواندند و افزودند: استخوان بندی استکبار در طول تاریخ، ثابت، اما روشهای آن متفاوت و متغیر بوده است.
ایشان با تاکید بر مخالفت با هر گونه برخورد غیر خردمندانه در هر عرصه ای خاطر نشان کردند: باید در همه زمینه ها از جمله مخالفت و مبارزه با استکبار با برنامه ریزی و درایت و حکمت عمل کرد.
رهبر انقلاب برای تحقق برخورد مدبرانه و خردمندانه با نظام استکبار، شناخت "خصوصیات، عملکرد و جهت گیریهای نظام استکباری" را ضروری برشمردند و افزودند: بدون شناخت و درک صحیح خصوصیات نظام سلطه، برنامه ریزی حکیمانه برای مقابله با آن امکان پذیر نیست.
ایشان در تبیین خصوصیات رفتار نظام استکباری، بر یک ویژگی اصلی یعنی خود برتر بینی تمرکز کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطر نشان کردند وقتی یک کشور یا یک نظام بین المللی، خود را اصل، محور و برتر بداند معادلات خطرناکی در تعاملات جهانی بوجود می آید.
رهبر انقلاب، قائل شدن حق مداخله در امور دیگر کشورها، تحمیل ارزشهای مورد نظر به دیگر ملتها و ادعای مدیریت جهانی را از جمله پیامدهای خودبرتر بینیِ مطلقِ نظام سلطه دانستند و افزودند: دولمتردان آمریکایی جوری حرف می زنند که انگار صاحب اختیار ملتها و مالک جهان و منطقه هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای، حق ناپذیری را از دیگر تبعاتی دانستند که ویژگی خودبرتر بینی استکبار بدنبال می آورد.
ایشان با اشاره به مقاومت استکبار و امریکایی ها در مقابل حقوق ملتها افزودند: بحث هسته ای ایران نمونه ای روشن از مخالفت سلطه گران در مقابل حقوق ملتهاست.
رهبر انقلاب خاطر نشان کردند: هر انسان و یا کشور اهل منطق و استدلال در مقابل حرف حق، تسلیم است اما استکبار حرف حق و حقوق روشن دیگران را نمی پذیرد و برای پایمال کردن این حقوق تلاش می کند.
حضرت آیت الله خامنه ای، مجاز دانستن جنایت نسبت به ملتها را از دیگر ویژگی‌های استکبار برشمردند و افزودند: نظام سلطه برای ملتها و انسانهایی که تابع و تسلیم آنها نیستند هیچ ارزشی قائل نیست و هر جنایتی را در حق آنها مجاز می داند.
ایشان در تشریح برخی از مثالهای بی پایانی که در این زمینه وجود دارد به برخورد مشمئز کننده مستکبرین با بومیان آمریکایی، جنایات انگلیسی ها در حق بومیان استرالیایی و بردگی سیاهان آفریقا بدست امریکایی ها اشاره کردند.
رهبر انقلاب، استفاده امریکایی ها از بمب اتمی در ژاپن را از دیگر نمونه های جنایات معاصر استکبار خواندند و خاطر نشان کردند: در دنیا فقط دو بار از بمب اتم استفاده شده که هر دو بار نیز آمریکایی ها آن را در حق مردم ژاپن انجام داده اند اما برغم این جنایت اکنون خود را متولی مسئله اتمی در دنیا می خوانند.
رهبر انقلاب کشتار و شکنجه مردم در ویتنام، عراق، پاکستان و افغانستان را یادآور شدند وافزودند: شکنجه های نفرت آور در گوانتانامو و ابوغریب هچیگاه از یاد ملتها نمی رود.
حضرت آیت الله خامنه ای در چارچوب ضرورت شناخت ویژگیهای استکبار برای برخورد خردمندانه با نظام سلطه، به ویژگی دیگر سلطه گران یعنی فریب گری و نفاق پرداختند.
ایشان خاطرنشان کردند: پوشاندن لباس خدمت به جنایت، از شیوه های رایج مستکبران است.
رهبر انقلاب در اثبات این واقعیت به توجیه حمله اتمی به ژاپن در تبلیغات امریکایی ها اشاره کردند و افزودند: امریکایی ها می گویند اگر 200 هزار نفر در حمله اتمی به هیروشیما و ناکازاکی کشته نمی شدند جنگ جهانی دوم پایان نمی یافت و جامعه بشری باید 2 میلیون کشته دیگر را تحمل می کرد بنابراین امریکا در حمله به ژاپن، در واقع به بشریت خدمت کرده است!
ایشان افزودند: این دروغ عجیب و فریب کاری بزرگ در حالی تکرار می شود که براساس اسناد موجود چند ماه قبل از جنایت اتمی امریکا در ژاپن، هیتلر یعنی رکن اصلی جنگ جهانی دوم خودکشی کرده بود. موسولینی یعنی رکن دیگر جنگ جهانی نیز قبل از این حمله دستگیر شده بود و ژاپنی ها هم از دو ماه قبل برای تسلیم شدن اعلام آمادگی کرده بودند.
رهبر انقلاب در تبیین علت واقعی حمله اتمی امریکا به ژاپن خاطر نشان کردند واقعیت آن است که امریکایی ها می خواستند سلاح جدیدشان یعنی بمب اتم را در یک میدان واقعی آزمایش کنند که این کار را با کشتار مردم بی گناه هیروشیما وناکازاکی انجام دادند اما اکنون در تبلیغات خود، به این جنایت لباس خدمت می پوشانند.
حضرت آیت الهی خامنه ای برخورد منافقانه در ماجرای استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه را یک نمونه دیگر از فریبکاری‌های نظام استکبار دانستد.
ایشان خاطر نشان کردند: رئیس جمهور و دیگر مقامات آمریکایی بارها استفاده از سلاح شیمایی را خط قرمز خود اعلام کردند اما همین رژیم آمریکا با حملات شیمیایی صدام به ملت ایران، نه تنها مخالفت نکرد بلکه حداقل پانصد تن ماده شیمیایی بسیار خطرناک در اختیار صدام قرار داد که دیکتاتور بغداد با استفاده از آن، گاز خردل تولید و مدافعان غیور ایران را هدف قرار داد.
ایشان، کشتار قریب به 300 مسافر در حمله ناو آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران و حمایت بی‌دریغ اطلاعاتی از صدام را از دیگر جنایات رژیم آمریکا خواندند و افزودند: جنگ افروزی، و اختلاف افکنی از دیگر خصوصیات نظام استکبار است.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به مقابله جبهه حق و جبهه استکبار در تمام طول تاریخ این سؤال مبنایی را مطرح کردند که علت واقعی توطئه چینی استکبار در قبال جمهوری اسلامی چیست؟
رهبر انقلاب در پاسخ به این سؤال، به عامل اصلی شکل گیری انقلاب اسلامی استناد کردند و افزودند: انقلاب ملت بزرگ ایران، و نظام منتخب این ملت اساسا در اعتراض به استکبار و عوامل آن شکل گرفته و رشد یافته است بنابراین استکبار با توجه به خصوصیات یادشده، اصولاً قادر نیست این نظام را تحمل کند مگر اینکه از شکست آن مأیوس شود.
حضرت آیت الله خامنه ای با توجه به ضرورت مأیوس شدن دشمن، به عنوان اصلی ترین عامل بازدارنده استکبار از ادامه توطئه علیه ملت ایران، تأکید کردند: آحاد ملت ایران، جوانان و همه کسانی که به هر دلیل حتی غیر اسلامی، به میهن و خاکشان عقیده دارند باید کاری کنند که در دل دشمن یأس بوجود آید و از ادامه توطئه ها مأیوس شود.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به استمرار دشمنی همه ی رؤسای جمهور آمریکا از اول انقلاب تاکنون، خاطر نشان کردند: تحریک قومیتها، تدارک کودتا، تحریک صدام و کمک بی پایان به عراق، تحریم و انواع فشارهای دیگر، نشانه دشمنی مداوم آمریکا با ملتی است که سی و پنج سال پیش در منطقه حساس غرب آسیا، حرکتی مستقل را آغاز کرد و با وجود همه دشمنی ها، به رشد خود ادامه داد و به الگوی ملتهای منطقه تبدیل شد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به نقش آفرینی رییس جمهور فعلی امریکا در فتنه 88 افزودند: در آن زمان یکی از شبکه های اجتماعی که می توانست به فتنه گران کمک کند احتیاج به تعمیر داشت اما همین دولت امریکا مانع از توقف فعالیتهای آن شد.
ایشان افزودند: آنها در این خیال خام و احمقانه بودند که شبکه های اجتماعی و توئیتر و فیس بوک می توانند نظام اسلامی را بربیاندازند به همین علت، همه امکات خود را به خط کردند.
رهبر انقلاب تحریم ها را از دیگر روشها و ابزارهای دشمن برای شکست ملت ایران دانستند و تاکید کردند: مشکل آنها این است که این ملت و ایمان و همبستگی او را نشناخته اند و از خطاها و شکستهای گذشته درس نمی گیرند.
حضرت آیت الهه خامنه ای با استناد به بیان دائم ملت و نظام اسلامی در 35 سال اخیر خاطر نشان کردند: همه موفقیتهای ما و شکستهای استکبار نشان می دهد که اقتدار و ایستادگی تنها راه برطرف کردن مزاحمتهای دشمن و عقب زدن اوست و ملت این مسئله را بخوبی می داند.
حضرت آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مذاکرات هسته ای و مباحث پیرامون ان اشاره کردند و گفتند: من بر حمایت از دولت و مسئولان داخلی و مسئولانی که اجرای مذاکرات را بعهده دارند، اصرار دارم زیرا حمایت از همه دولت ها را وظیفه خود می دانم.
ایشان افزودند: من چندین سال، مسئولیت اجرایی را بعهده داشتم و سنگینی و سختی کار اجرایی را حس کرده ام و می دانم که مسئولان اجرایی نیازمند کمک و حمایت هستند، بنابراین حمایت من از دولت و مسئولان قطعی است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: البته، از طرف دیگر، من بر تثبیت حقوق ملت ایران از جمله حق هسته ای نیز تاکید دارم و اصرار دارم که نباید از حقوق ملت ایران، حتی یک قدم، عقب نشینی شود.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: من در جزییات مذاکرات مداخله نمی کنم اما خطوط قرمزی وجود دارد که باید رعایت شوند و مسئولان هم موظف به رعایت این خطوط قرمز هستند و نباید از فضاسازی ها و تهدیدهای دشمن هم به خود هراسی راه دهند.
ایشان، علت اصلی تحریم ها برضد ملت ایران را، کینه ورزی استکباریِ امریکا دانستند و افزودند: کینه امریکا برضد ملت ایران همچون کینه شتری است و هدف آنها از فشارها این است که شاید ملت تسلیم شود اما اشتباه می کنند زیرا ملت ایران، با فشار، تسلیم هیچکس نخواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: به فضل و توفیق الهی، ملت ایران فشارها را تحمل و آن را تبدیل به فرصت خواهد کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به برخی نقاط ضعف در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های اقتصادی کشور و توهم دشمن برای رخنه از طریق این نقاط ضعف، گفتند: برخلاف توهم دشمن، این فشارها، فرصتی خواهد بود که ما نقاط ضعف خود را برطرف کنیم.
ایشان تاکید کردند: تحریم ها کارساز نخواهد بود و خودِ آمریکایی ها هم به این موضوع پی برده اند زیرا همواره در کنار تحریم، تهدید نظامی را نیز بکار می برند و این نشان می دهد که تحریم ها، هدف آنها را برآورده نمی کند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: البته تهدید نظامی هم که پی در پی رییس جمهور و دیگر مسئولان امریکایی برزبان می آورند، اقدامی مشمئز کننده و نفرت انگیز است.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: رییس جمهور امریکا و دیگر مقامات این کشور، بجای تهدید نظامی ملت ایران، فکری به حال اقتصاد ویران شده و قرض های خود بکنند. بروند فکری کنند تا دولت آمریکا برای بیش از دوهفته تعطیل نشود.
ایشان تاکید کردند: ملت ایران به همه ملت های دنیا احترام می گذارد اما برخورد ملت ایران با متعرض، برخورد پشیمان کننده خواهد بود و آنچنان سیلی به متعرض خواهد زد که هرگز فراموش نکند.
رهبر انقلاب اسلامی موظف بودن مقامات آمریکایی را به بیان سخنانی که موجب رضایت شبکه سرمایه داری صهیونیستی شود، مایه وهن و ذلت و بی آبرویی آنها برشمردند و خاطر نشان کردند: رژیم صهیونیستی محکوم به زوال است زیرا این رژیمِ مفلوک بر اساس زور و تحمیل بوجود آمده و هیچ پدیده تحمیلی قابل دوام نیست.
حضرت آیت الله خامنه ای با اظهار تاسف از تملق گویی برخی دولت های اروپایی در مقابل صهیونیست هایی که درواقع انسان نیستند، افزودند: در دوره ای، ملت فرانسه بعلت ایستادگی رییس جمهور این کشور در مقابل انگلیس و آمریکا، اعتبار سیاسی کسب کرد اما اکنون دولتمردان فرانسوی نه فقط در مقابل امریکا بلکه در مقابل رژیم نحسِ نجسِ صهیونیستی نیز اظهار خواری و کوچکی می کنند که مایه سرشکستگی ملت فرانسه است که خودشان باید برای آن علاجی پیدا کنند.
رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنانشان معنای حقیقی بسیج را حضور متن مردم در عرصه های مختلف دانستند و تاکید کردند: این یک اصل مسلم و بدون تردید است که هرجا مردم در صحنه باشند و وحدت و همبستگی داشته باشند پیروزی قطعی است.
ایشان بسیج را مظهری از همین حضور مبارک خواندند و خاطر نشان کردند: بسیج در همه مراحل و دورانها امتحان صداقت خود را به خوبی پس داده است.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: هرکس که به ارزشهای اسلام پایبند است و برای زحمات، مجاهدتها و خدمات بسیج، احترام قائل است، بسیجی به شمار می رود چه عضو مجموعه و سازمان بسیج باشد چه نباشد.
ایشان توانایی های بسیج را، کارگشای عرصه های مختلف خواندند و با اشاره به حضور قشرهای مختلف مردم و چهره های برجسته علمی، فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی در این مجموعه افزودند: توانایی های بسیج باید همچنان رشد و ارتقا یابد.
رهبر انقلاب، پایبندی به «الزامات اخلاقی، عملی و اجتماعی» را زمینه ساز رشد و تعالی مستمر بسیج برشمردند و افزودند: تقویت صبر و گذشت و تواضع، افزایش ظرفیتهای درونی، داشتن جنبه، برخورد با محبت با مردم، و تعامل صحیح با محیط و جامعه و تلاش بی وقفه برای خدمت از جمله الزاماتی است که می تواند مجموعه بسیج را در پیشبرد اهداف کشور، از تأثیرگذاری روزافزون برخوردار سازد.
ایشان تأکید کردند: بسیج با این ویژگی ها می تواند مایه استقرار، ثبات و ابهت و افتخار نظام باشد که بحمدالله هست.
رهبر انقلاب در بخش پایانی سخنان خود، جوان ها را مورد خطاب قرار دادند و گفتند: بدون هیچ تردیدی، آینده روشن وامید بخش کشور و نظام متعلق به شما است و شما جوانان خواهید توانست کشور و ملت را به اوج توفیق برسانید و الگو و نمونه کامل تمدن نوین اسلامی را تشکیل دهید.
ایشان افزودند: لازمه انجام این وظایف سنگین از جانب جوانان، تقویتِ دین مداری، تقوا، عفت و پاکیزگی روحی و همچنین علم، نشاط کاری، امانت، خدمات اجتماعی و ورزش است.
در ابتدای این مراسم، با فرمان حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده کل قوا و با رمز «محمد رسول الله» دومین مرحله از رزمایش گردانهای بسیج با عنوان «الی بیت المقدس» در 9 استان کشور به طور همزمان آغاز شد.
پیش از بیانات رهبر معظم انقلاب سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه استکبار جهانی پیکاری سخت، وسیع و چندبعدی را علیه انقلاب آغاز کرده است، گفت: استحکام ساخت درونی نظام نیازمند سازماندهی گسترده بسیج مردمی برای حضور در میدان هایی است که انقلاب و نظام به آن احتیاج دارد.
سرلشکر جعفری با اشاره به بسترسازی مناسب در بسیج برای تحقق فرامین فرمانده کل قوا مجموعه ای از اقدامات صورت گرفته در بسیج در حوزه های مختلف از جمله تشکیل شبکه های صالحین، امر به معروف و نهی از منکر، سازندگی و محرومیت زدایی و کارآفرینی، علمی پژوهشی، نخبگانی و اقشاری و ورزشی را به عنوان زیر ساختهای لازم برای توسعه عناصر قدرت آفرین در ساخت درونی نظام نام برد.
همچنین سردار سرتیپ محمدرضا نقدی رییس سازمان بسیج مصتضعفین نیز در سخنانی با اشاره به جهاد همه جانبه پایگاه های مقاومت به عنوان ستون فقرات بسیج گفت: امروز پایگاه های بسیج کانون بیداری و تکیه گاه امن برای مردم هستند.
وی تأکیدکرد: دشمن تمام لشکرهای زر و زور و تزویر و هزاران رسانه را علیه کشور بسیج کند، سوزنی از مسیر ولایت عقب نشینی نخواهیم کرد.
در ابتدای این دیدار همچنین جمعی از بسیجیان حاضر در مراسم برنامه ی «پرچمداران تمدن اسلامی» را اجرا کردند.

/2727


ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 3 آذر 1393برچسب:, :: 21:41 :: توسط : محمد رضا بوربور شیرازی

 وضع‌گیری جدید کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره مذاکرات هسته‌ای ایران، انتشار برآوردها درباره آینده قیمت جهانی نفت، بررسی واکنش احتمالی مسلمانان به حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران و ترس آمریکا از پیشرفت‌های ایران در عرصه سایبری، از مهمترین عناوین مطبوعات امروز جهان در رابطه با ایران است. 

 

به گزارش «تابناک»، سخنان جدید «کاترین اشتون» درباره برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات آتی میان جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5، یکی از مهمترین عناوین امروز مطبوعات جهان است. 

بنا بر این گزارش، کاترین اشتون که روز گذشته در یک کنفرانس خبری پس از امضای یک موافقتنامه همکاری میان اتحادیه اروپا و دولت عراق سخن می‌گفت، در پاسخ به پرسشی درباره مذاکرات هسته‌ای ایران گفت که امیدوار است این مذاکرات «آغازی بر پایان برنامه ساخت سلاح هسته‌ای در ایران» باشد. 

وی همچنین ادامه داد: «من با جدیت و قاطعیت به این موضوع می‌پردازم و امیدوارم شاهد آغاز موفقیت باشیم».


نکته مهم در این سخنان، اشاره به پایان «برنامه ساخت سلاح هسته‌ای» در ایران است. در حقیقت، اشتون با این سخن به طور ضمنی، این ادعا را که ایران در پی ساخت سلاح هسته‌ای است، پذیرفته؛ هرچند وی در سخنانش، سخنی از تعلیق کامل غنی سازی به میان نیاورده، صرف این ادعا می‌تواند نشانگر تغییرات حاصله در استراتژی غرب در مقابل ایران باشد.

همان گونه که اشاره شد، این سخنان بازتاب گسترده ای در میان رسانه‌های جهان پیدا کرد. افزون بر «رویترز»، روزنامه‌های «نیویورک تایمز» و «وال استریت ژورنال» از جمله مطبوعاتی هستند که امروز به این مطلب پرداخته‌اند.

 
 

برآورد آژانس بین‌المللی انرژی درباره چشم‌انداز قیمت‌های جهانی نفت، یکی از اخبار مهم اقتصادی امروز است که به ایران نیز ارتباط پیدا می‌کند. 

«رویترز» در این باره گزارش داد: با وجود بهبود چشمگیر میزان عرضه نفت جهانی و افزایش بسیار مازاد نفت، تنش‌های موجود در روابط ایران و غرب، قیمت‌های نفت را بالا نگاه خواهد داشت. 

یکی از مقامات آژانس در همین رابطه گفته است، موضوع قیمت‌های بیشتر به این بستگی دارد که چه میزان از نفت ایران از بازارها کسر شود.

روزنامه «دیلی استار» لبنان نیز این خبر را به نقل از رویترز بازتاب داده است.

روزنامه «نیویورک تایمز» در مطلب دیگری، به موضوع رابطه ایران و عراق پرداخته و این بار این رابطه را از دید مرجعیت شیعه بررسی کرده است. 

این روزنامه مدعی است با سالخورده شدن «آیت الله سیستانی»، مرجع بزرگ شیعیان عراق، بحث‌ها بر سر جانشینی ایشان آغاز شده و جمهوری اسلامی ایران نیز درصدد است نامزدهای مدنظر خود را برای این امر مطرح نماید. 

خط اصلی مطلب این روزنامه، تلاش برای القای دخالت ایران در امور داخلی است. در حقیقت، این مطلب را نیز باید در راستای خط کلی ایران هراسی در عراق ارزیابی کرد که از سوی غرب و ترکیه به شیوه‌های گوناگون دنبال می‌شود.

«احمد رشید»، از نویسندگان سرشناس اسلامی، مطلبی را در روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» منتشر کرده و در آن نسبت به پیامدهای حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران هشدار داده است. 

به باور رشید، این کار بیش از هر چیز موجب اتحاد شیعیان منطقه در حمایت از ایران و علیه رژیم صهیونیستی می‌شود؛ اما افزون بر آن، با توجه به دشمنی‌‌های موجود میان مسلمانان و رژیم صهیونیستی، این امر محتمل است که حتی مسلمانان سنی مذهب نیز علیه این رژیم به پا خیزند و به حمایت از ایران اقدام کنند.

این مطلب مورد توجه «جفری گولدبرگ»، ستون نویس نشریه «آتلانتیک» نیز قرار گرفته و وی در مطلبی با نام «بدترین سناریوی حمله به ایران»، به آن اشاره کرد. به باور گولدبرگ، هرچند نظر رشید را باید بدترین سناریو به شمار آورد، به هر حال وقوع آن کاملاً محتمل است.

روزنامه «واشنگتن تایمز» در تحلیلی به بررسی حضور ایران در فضای سایبری پرداخته و مدعی شده در آینده، ایران تهدیدی جدی را در فضای سایبری متوجه آمریکا خواهد کرد. در این مطلب، با اشاره به افزایش آگاهی دولت‌ها از فضای سایبری، به تهدیدی که هم اکنون در این حوزه از سوی روسیه و چین متوجه آمریکاست، اشاره و ایران به عنوان کشور بعدی در این فهرست معرفی شده است.

 
 

این مطلب که در روزنامه «آیریش سان» نیز بازتاب داده شده، به خوبی نشان می‌دهد که پیشرفت‌های ایران در حوزه سایبری تا چه میزان اسباب نگرانی آمریکا و غرب را فراهم کرده است. 

در پایان در مطلبی فرهنگی، روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» در مطلبی ستایش آمیز، اجمالی به بررسی شعر فارسی و بازتاب آن در جامعه انگلیس پرداخته است. نویسنده این مطلب با اشاره به تجربه خود از دیدن حافظ خوانی در شیراز، آموزش شعر و ادبیات در ایران را با انگلیس مقایسه کرده که در آن، بچه‌ها در مدرسه چیزهای کمی درباره آن می‌آموزند و به زودی آن را از یاد می‌برند.

گویا بهانه نگارش این مطلب، برگزاری یک تور از شاعران فارسی زبان ایرانی، افغان و تاجیک در لندن بوده که نویسنده در آن با برخی از آن‌ها دیدار و گفت‌وگو کرده است.  


ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 3 آذر 1393برچسب:, :: 21:37 :: توسط : محمد رضا بوربور شیرازی

 هشتمین دور مذاکرات ایران و ۱+۵ در حالی کار خود را در وین به پایان رساند که اختلافات اساسی میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ همچنان حل نشده باقی بماند و تردیدها درباره حل این اختلافات تا فرصت اندک باقی مانده تا ۳ آذر را افزایش دهد.

 

به گزارش اقتصاد آنلاین "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه ایران بامداد سه‌شنبه برای شرکت در هشتمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای و گفت‌وگوهای دو جانبه و چندجانبه با اعضای گروه 1+5 راهی وین شد.
 
گفت‌وگوها در وین در حالی آغاز شد که کمتر از شش هفته به پایان مهلت توافق شده بین ایران و قدرت‌های جهانی برای رسیدن به توافق نهایی بر سر برنامه هسته‌ای ایران باقی مانده است.
 
وزیر امور خارجه ایران و هیئت همراه سه روز در وین اقامت داشتند و طی این مدت مذاکراتی با طرف آمریکایی و اشتون و سایر هیئت ها انجام شد.
 
مذاکره کنندگان تلاش کردند تا بر سر آخرین اختلافات باقی‌مانده مانند تعداد سانتریفیوژهای ایران، نحوه لغو تحریم‌ها و مدت زمان توافق نهایی، به تفاهم برسند.
 
در این مذاکرات ایران بار دیگر جدیت خود برای حل و فصل موضوع هسته‌ای خود را نشان داد.
 
ریابکوف: ایران جدی است و به دنبال بازی تاکتیکی نیست
 
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه که نماینده مسکو در این دور از مذاکرات در وین بود، گفت ایران با جدیت به دنبال بستن پرونده برنامه هسته‌ای خود است و تهران به دنبال بازی تاکتیکی نیست.
 
البته وی به این موضوع نیز اشاره کرد که اختلافات درباره موضوعات شفافیت و مدت زمات توافق همچنان باقی است.
 
همچنین در حالی که ریاست هیئت چینی را "وانگ کان" دبیر بخش کنترل تسلیحات و خلع سلاح وزارت خارجه چین به‌عهده، داشت، "هونگ لی" سخنگوی وزارت خارجه چین روز چهارشنبه گفت: روند مذاکرات در خصوص برنامه هسته‌ای ایران وارد مرحله کلیدی شده است. علی‌رغم این واقعیت که طرفها با چالش‌های مختلفی روبه‌رو هستند ما نباید نتایج حاصل‌شده را دست‌کم بگیریم.
 
 
 
مان: مذاکرات در مرحله‌ای مهم و حیاتی قرار دارد
 
مایکل مان سخنگوی اشتون نیز که در مذاکرات هسته‌ای نقش اطلاع رسانی 1+5 را ایفا می‌کند در این مذاکرات گفت: تلاش‌های دیپلماتیک برای یافتن راه‌حلی برای حل موضوع هسته‌ای ایران در مرحله‌ای مهم و حیاتی قرار داد.
محمدجواد ظریف شامگاه سه‌شنبه پس از دیدار با کاترین اشتون با حضور در جمع خبرنگاران حاضر در محل نمایندگی دائم ایران در وین گفت: "در این دور از مذاکرات در حال بررسی راه‌حل‌های ارائه شده برای پایان دادن به اختلافات هستیم. همان‌طور که بارها گفته شده است اختلافات قابل توجهی وجود دارد، اما این بدان معنا نیست که این اختلافات غیرقابل حل و فصل است".
 
مذاکرات هفت ساعته ظریف، کری و اشتون
 
حساسترین و مهمترین مذاکرات طی سه روز نشست در وین، مذاکرات سه جانبه روز چهارشنبه محمدجواد ظریف و جان کری وزیران امور خارجه ایران و آمریکا و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود که سه دور گفت وگو و نزدیک به هفت ساعت به طول انجامید.
 
در جریان این مذاکرات یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا گفت که واشنگتن آن دسته از تحریم‌هایی که امکان کاهش آنها در گام اول هر گونه توافقی وجود دارد را شناسایی کرده است. وی علی‌‌‌رغم این، اضافه کرد که آمریکا در این موضوع با ایران اختلاف دارد.
 
وی با بیان اینکه موضوع تحریم‌ها، موضوعی چالش‌برانگیز است گفت که هنوز اختلاف‌های مهمی در موضوعات اصلی بر جای مانده است.
 
از سوی دیگر آسوشیتدپرس به نقل از دیپلماتهایی که خواسته اند ناشناس بمانند خبر داد ایران در حال بررسی پیشنهاد جایگزین آمریکاست که در ازای کاهش ذخیره اورانیوم غنی شده بخش زیادی از زیرساخت هسته ای ایران حفظ می شود.
این پیشنهاد جایگزین در مقابل کاهش ذخیره اورانیوم غنی شده برای راکتور، تعداد بیشتری سانتریفیوژ برای ایران پیش بینی می‌کند.
به گفته دیپلماتها، ایران اخیرا وارد مذاکراتی با مسکو شده تا بخشی از اورانیوم با غنای پایین را به این کشور منتقل کند. ایران با خواسته آمریکا برای کاهش 10 هزار سانتریفیوژ فعال فعلی به چند هزار دستگاه محدود مخالفت کرده است.
 
در حالی که مدت زمان زیادی تا پایان مهلت تعیین شده تا 24 نوامبر باقی نمانده است، رابرت آینهورن از مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا به نیویورک تایمز گفت: رسیدن به توافق جامع تا 24 نوامبر(3 آذر) واقع بینانه نیست. و بهترین نتیجه در این مرحله توافق درباره عناصر کلیدی از جمله موضوع حجم غنی سازی است.
 
گری سیمور، از مشاوران سابق اوباما نیز معتقد است نشانه هایی از موافقت ایران برای تمدید مذاکرات دیده می شود.
 
ظریف: مذاکرات هسته‌ای رو به جلو بوده اما حرکتش کُند است
 
محمد جواد ظریف در پایان این مذاکرات و در جمع خبرنگاران ایرانی گفت: در دور جدید گفت‌وگوهای هسته‌ای همه طرف‌ها بر این اعتقادند که پیشرفت‌هایی صورت گرفته و جریان مذاکرات رو به جلوست. پس از مذاکرات نیویورک نیز اعتقاد بر این بود که در مذاکرات هسته‌ای حرکت به سمت جلو بوده هر چند که این حرکت کند است.
وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات جدی که حل نشده و به نظر من حل آن ضروری است، اینکه طرف مقابل باید جدیت داشته باشد زیرا یکی از بحث‌های مطرح شده این است که تضمین شود برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز است.
 
نشست سه‌جانبه دیگر میان ظریف، کری و اشتون طی هفته‌های آتی
 
وی خاطرنشان کرد: سه یا چهار هفته آینده دوباره جلسه سه جانبه‌ای خواهیم داشت با حضور آقای جان کری و خانم کاترین اشتون و در صورت لزوم سایرین هم دعوت خواهند شد.
 
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور تصریح کرد: آنچه که لازم است طرف مذاکره به آن درک کاملی پیدا کند، آن است که تحریم‌ها بی تاثیر بوده است، اما طرف مقابل احساس می‌کند که این تحریم‌ها خیلی ارزش دارد.
 
ظریف تاکید کرد: تحریم ها تاثیر قابل توجهی ندارد و متاسفانه طرف مقابل این واقعیت را هنوز درک نکرده است.
 
نشست سه‌جانبه و کارشناسی آینده در مکانی غیر از شهر وین
 
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد مکان برگزاری نشست سه جانبه و کارشناسان هنوز مشخص نیست، اما در مکانی غیر از شهر وین خواهد بود.
 
"مایکل مان" سخنگوی اشتون نیز از ملاقات دوباره کارشناسان ایران و 1+5 برای ادامه بحث‌های کارشناسی درباره برنامه هسته‌ای ایران در آینده‌ای نزدیک خبر داد.
وزیر امور خارجه ایران و به همراه هیئت همراه سرانجام بامداد جمعه وارد تهران شدند تا هشتمین دور مذاکرات ایران و 1+5 در حالی به پایان برسد که اختلافات اساسی بین ایران و قدرت‌های جهانی همچنان حل نشده باقی مانده باشد.

 

گزارش رویترز از مذاکرات

به گزارش رویترز یران و آمریکا پس از پایان یک دور مذاکرات هسته‌ای در وین پایتخت اتریش اعلام کردند به پیشرفت هایی در این زمینه رسیدند اما برای دستیابی به توافق نهایی تا اواخر ماه نوامبر هنوز کار زیادی باقی مانده است.

هر دو طرف مذاکره کننده علاوه بر این تاکید کردند خواهان رسیدن به توافق تا ضرب الاجل 24 نوامبر هستند اگرچه بسیاری از کارشناسان تردید دارند که ایران و گروه 1+5‌ بتوانند در هفته های باقی مانده به اختلافات قدیمی بر سر برنامه هسته‌ای ایران پایان دهند.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا صبح روز پنج شنبه پس از ساعت‌ها رایزنی با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی‌اش و کاترین اشتون ، نماینده گروه 1+5 ‌در مذاکرات هسته‌ای به واشنگتن بازگشت اما مذاکره کنندگان وی برای ادامه رایزنی ها در روز پنج شنبه در وین ماندند.

وزیر امور خارجه ایران در گفت‌و‌گو با رسانه‌های ایرانی تاکید کرد : رایزنی ها سخت و جدی بود اما علاوه بر تمرکز روی اختلافات ما درباره راه حل‌ها نیز گفت‌و‌گو کردیم. همچنین منابع حاضر در وین به خبرگزاری رویترز گفتند که پیشرفت هایی در خصوص تمام مسائل حاصل شده است.

همچنین طرف آمریکایی نیز تائید کرد که در این دور از مذاکرات پیشرفت‌هایی به دست آمده است.

روز پنج شنبه اشتون و ظریف با مقامات ارشد گروه 1+5 شامل آمریکا،‌روسیه ،‌ چین،‌ انگلیس،‌ فرانسه و آلمان دیدار و گفت‌و‌گو کردند .

مایکل مان، سخنگوی خانم اشتون در این باره گفت: مذاکرات در مرحله حساسی قرار دارد و ما برای دستیابی به راه حل جامع و نهایی تا ضرب الاجل تعیین شده به سختی تلاش می کنیم.

سخنگوی اشتون همچنین از احتمال دیدار کارشناسان طی روزهای آینده برای ادامه کار روی مسائل فنی خبر داد.

روابط ایران و غرب از زمان روی کار آمدن حسن روحانی، رئیس جمهور این کشور در سال 2013 تا کنون بهبود یافته است. از این رو این کشور طی یک سال گذشته برای کاهش نگرانی های بین‌المللی درباره فعالیت های هسته‌ای اش دست به مذاکرات جامع و گسترده با قدرت های جهانی زده است اما مقامات غربی هنوز می گویند که اختلافات بر سر این موضوع به ویژه ظرفیت غنی‌سازی ایران به قوت خود باقی است.

رویترز همچنین یادآور شد: برخی اینگونه پیش بینی می‌کنند که با توجه به اختلافات میان طرفهای مذاکره کننده و فرصت کم باقی مانده تا ضرب الاجل 24 نوامبر این مذاکرات بار دیگر تمدید شود. این در حالی است که مقامات ایران و آمریکا صحبتی از تمدید مذاکرات به میان نیاوردند.

یک مقام ارشد آمریکایی با بیان اینکه تمدید مذاکرات مورد بحث نبوده است، اظهار کرد: شما هرگز نمی گویید هرگز . اما تمرکز ما فقط و فقط روی 24 نوامبر قرار دارد.


ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 3 آذر 1393برچسب:, :: 21:36 :: توسط : محمد رضا بوربور شیرازی

 

 
14/11/15 - 14:37
شماره مطلب : 2421
گزارش ویژه

ویژگی های اصلی یک توافق خوب چیست؟

 
با نزدیک شدن به تاریخ 27 آبان، یکی از مهم ترین سوالات پیش روی جامعه تحلیلی کشور این است که مشخصات یک توافق خوب چیست؟

محمد صدری، ایران هسته ای- با نزدیک شدن به تاریخ 27 آبان، یکی از مهم ترین سوالات پیش روی جامعه تحلیلی کشور این است که مشخصات یک توافق خوب چیست؟

تیم های مذاکره کننده ایران و 1+5 روز 27 آبان (18 نوامبر) آخرین دور از مذاکرات خود را پیش از فرارسیدن ضرب الاجل 3 آذر انجام خواهند داد.

در حالی که هنوز روشن نیست که سرنوشت این مذاکرات چه خواهد بود، تلاش هایی در این زمینه آغاز شده است که توافقی که ایران بتواند آن را بپذیرد، چه ویژگی های حداقلی دارد.

«ایران هسته ای» پس از مشورت با جمعی از کارشناسان شاخص های زیر را در این زمینه استخراج کرده است:

  1. توافق خوب توافقی است که در یک بازه زمانی معقول برنامه غنی سازی صنعتی را برای ایران تضمین کند.
  2. توافق خوب توافقی است که در مدت زمان توافق، زیرساخت هسته ای ایران را حفظ کند.
  3. توافق خوب توافقی است که زیرساخت تحریم ها را عملا و نه فقط روی کاغذ برچیند.
  4. توافق خوب توافقی است که غرب را تشویق به سرایت دادن فشارها به سایر حوزه نکند.
  5. توافق خوب توافقی است که فردو را به عنوان یک تاسیسات غنی سازی حفظ کند.
  6. توافق خوب توافقی است که هیچ معاهده ای را جانشین ان پی تی نکند.
  7. توافق خوب توافقی است که به اندازه کافی شفاف بوده و تضمین های معتبری در زمینه عمل طرف مقابل به تعهداتش در آن وجود داشته باشد.
  8. توافق خوب توافقی است که در زمان کوتاه بازگشت پذیر باشد.
  9. توافق خوب توافقی است که مطلقا تحقیق و توسعه را محدود نکند.
  10. توافق خوب توافقی است که هیچ تاسیسات هسته ای در آن تعطیل نشود.
  11. توافق خوب توافقی است که فقط هسته ای باشد و به بهانه موضوع هسته ای به حوزه های دیگری مانند برنامه های موشکی و نظامی ورود نکند.
  12. توافق خوب توافقی است که به سیاست داخلی در ایران گره زده نشود.
  13. توافق خوب توافقی است که همانطور که نگرانی های فوری 1+5 را رفع می کند نگرانی های فوری ایران را هم رفع کند.
  14. توافق خوب توافقی است که ایران را به مثابه یک استثنا در نظر نگیرد
  15. توافق خوب توافقی است که توافقی است که به صورت صریح از موضوع رابطه ایران و امریکا تفکیک شود.

ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 3 آذر 1393برچسب:, :: 21:34 :: توسط : محمد رضا بوربور شیرازی

 علی شاهدیان، ایران هسته ای- ناظران در تهران عقیده دارند نشانه های اندکی وجود دارد که بر اساس آن بتوان نتیجه گرفت مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 نجات خواهد یافت.

روز 3 آذر (24 نوامبر) آخرین زمانی است که دو طرف فرصت دارند یک توافق جامع بلند مدت درباره برنامه هسته ای ایران را نهایی کنند.

این در حالی است که دیپلمات ها در تهران مذاکرات مسقط را یک گام بزرگ رو به عقب می دانند.

برخی شنیده ها حکایت از آن دارد که امریکایی ها در این مذاکرات حاضر نشده اند به طور رسمی بیش از 4500 ماشین را در ایران بپذیرند.

همچنین زمان عادی شدن پرونده ایران در مسقط، چیزی حدود 30 سال پیشنهاد شده است.

متقابلا، طرف امریکایی هیچ پیشنهاد معناداری درباره تحریم ها ارائه نکرده است.

مطابق پیشنهادهای فعلی که امریکا روی میز گذاشته، از ایران می خواهد بخش بزرگی –تقریبا همه- زیر ساخت هسته ای خود را برچیند و در ازای آن صرفا یک جدول زمانی بیش از 10 ساله برای تعلیق بخشی –ونه همه- تحریم ها ارائه می کند.

کارشناسان می گویند به این ترتیب چیزی که امریکا از ایران می خواهد این است که همه چیز را واگذار کند و در مقابل هم هیچ چیز نخواهد.

دوره زمانی مدنظر امریکا هم آنچنان بلند طراحی شده است که حقیقتا هیچ کس نمی تواند پیش بینی کند دورنمای فضای سیاسی پس از آن دوران در تهران و در واشینگتن چه خواهد بود.

 یک دیپلمات ارشد در تهران به «ایران هسته ای» گفت: «وضعیت را می توان اینطور توصیف کرد که امریکایی ها آشکارا می خواهند از ایران یک امتیاز بزرگ بگیرند ولی امتیازهایی را که خود باید روی میز بگذارند به آینده ای بلند مدت، به شدت مبهم و عمیقا مشروط احاله بدهند».

کارشناسان عقیده دارند با وجود اینکه دولت حسن روحانی به شدت علاقمند به نهایی کردن یک توافق با 1+5 است، شرایط فعلی به آن اجازه این کار را نخواهد داد.

حداکثر چیزی که فعلا می توان انتظار داشت این است که گفت وگو برای مدت زمان مشخصی در آینده تمدید شود و البته پس از آن زمان هم چشم اندازی برای تمدید مذاکرات وجود نخواهد داشت.

برخی ناظران می گویند هنوز نمی توان با قاطعیت گفت که در شب 3 آذر چه اتفاقی رخ خواهد داد اما این موضوع منتفی نیست که در دقایق پایانی مصالحه ای حاصل شود.

برخی طرف ها ابراز علاقه کرده اند که دو طرف به جای یک معامله شامل جزئیات، معامله ای کلی بر سر یک سلسله اصول انجام داده و مذاکره درباره جزئیات را ادامه بدهند.

حدس زده می شود سفر امروز یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان به تهران در همین راستا باشد.


ارسال شده در تاریخ : دو شنبه 3 آذر 1393برچسب:, :: 21:34 :: توسط : محمد رضا بوربور شیرازی

درباره وبلاگ
این وبلاگ درمورددفاع مقدس می باشد
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دفاع مقدس و آدرس defaemoghadas1359.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 7
بازدید هفته : 5
بازدید ماه : 48
بازدید کل : 113200
تعداد مطالب : 122
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1